Tulosta

Tilat ja varustus

Päärakennuksen alakerta
Oleskeluhuone, ruokailutila ja keittiö yhtenä avarana tilana. Ruokapöytä 8 hengelle.
Päämakuuhuone ( 1 ) on parisängyllä
Sähkösauna, suihku-/ pesutila ja pukuhuone sekä WC ( normaali ovi )
Kodinhoitotila jossa on pesukone kuivausrummulla ja siivouskomero jossa silitysvälineet.

Osana talon media centteriä oleskeluhuoneessa on TV ( 46 " ) ja bluray / DVD- soittimella varustettu kotiteatteri. Televisiossa on ns Smart-palvelu ja kotiteatterissa Smart Hub.  Molemmissa laitteissa on sisäänrakennettu WLAN jonka avulla TV:stä voidaan katsella verkosta saatavaa hyöty-ja viihdeohjelmistoa. Myös netin selaus television selaimella onnistuu kohtuullisen hyvin suurella kuvaruudulla.Talo tarjoaa ilmaisen pääsyn Netflix vuokravideo palveluun. Jos sopivia filmejä ei löydy, Anytime"-niminen video-on-demand palvelu on käytettävissä TV:n kautta. Jos aiot hyödyntää sitä, kirjaudu asiakkaaksi sivulla www.sfanytime.com. Elokuvien hinnat ovat 3.5 - 4.5 e. Tietokoneesi voit kykeä joko langattomasti tai kaapelilla ( HDMI, DVI,VGA). Kannattaa ottaa mukaan omaa viihdettä jonka voi kytkeä joko HDMI:n tai USB:n kautta.   

Keittiössä on kaikki normaalit keittiövarusteet, ml uuni,keittotaso,astianpesukone, jääkaappi & pakastin ja mikro. Keittiöstä löytyy perusasioita kuten sokeri,suola ja muut mausteet,rasvaa, jauhoja.

Päärakennuksen yläkerta
Yläkerrassa on oleskelutila ja 2 makuuhuonetta, jotka ovat reunoilta matalahkoja. Lisäksi siellä on oma matalahko  WC ( soveltuu hyvin lapsille ).
Makuuhuoneessa ( 2 )  on kaksi erillistä normaalikokoista sänkyä . Makuuhuoneessa ( 3 )  on myös kaksi erillistä sänkyä, toinen leveämpi ( 160 cm ) ja toinen normaali.
Oleskelutilassa on työpöytä jolla on PC ja printteri, TV, blueray-soitin ja Soundbar. TV ( 42 ” ) palvelee myös PC:n näyttönä.  PC on käytettävissä jollei tuo mukana omaa kannettavaa.
Työpöydän yhteydessä on ethernet-pistoke langallista verkkoyhteyttä varten. WLAN toimii koko talossa.
Oleskelutilassa on oleskelua varten vuodesohva jota voidaan käyttää varavuoteena.

Asuttavuus ja mukavuudet
Rakennuksen ekologisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Energiatodistuksessa se on saanut korkeimman ET-luokan A.Talossa on vesikiertoinen lattialämmitys. Lämpöenergia saadaan järveen sijoitetusta keruuputkistosta jossa kiertävä neste kerää lämpöä. Se tuotetaan käyttöön ekologisesti maalämpöpumpulla. Energiaa kuluu vain pääasiassa vain keruunesteen kierrättämiseen. Maalämpöpumpulla tuotetaan myös kuumaa käyttövettä keittiöön, pesutiloihin ja saunan suihkuun. Lattialämmityskapasiteetti riittää kaikkiin sääoloihin.
Lisäksi alakerrassa on kiertoilmatakka. Jos haluaa käyttää takkaa viihtyvyyteen, säädetään lattialämmitys pienemmälle. Takka toimii myös varalämmityslaitteena. Sen kapasiteetti riittää lämmitykseen yksinkin.
Talossa on koneellinen huonekohtainen ilmanvaihto. Ilma on raikasta ja puhdasta ja siten terveellistä. Myös kunnallistekniikka on ja tuoreveden laatu on korkea.
Erityisen helteisen sään varalta talossa on ilmalämpöpumppu. Sisälämpötilat eivät pääse kipuamaan liian korkealle kuuminakaan päivinä. Ilmalämpöpumppu on nopea lämmittäjä.
Katettu terassi alhaalla ja parveke ylhäällä antavat mahdollisuuden nauttia järven läheisyydestä sateisellakin ilmalla tai auringolta suojassa. Näkymä Luotikkaan selälle on upea. Lasitus yläkerran terassilla antaa tuulisuojaa.

Rantasauna
Puilla lämpiävä rantasauna terassineen sijaitsee n 12 m rannasta. Koet veden läheisyyden konkreettisesti lauteilta ja erityisesti terasseilta joista toinen aukeaa etelään ja toinen länteen. Löylyhuoneen lisäksi saunarakennuksessa  on pesuhuone ( + WC ) ja pukeutumishuone. Rakennus on tehty hirsistä. Se ei ole  käytettävissä saunomiseen pakkaskaudella paitsi jos ottaa pesuvedet avannosta ( pitää tehdä itse ).Lämmin vesi tuotetaan kiukaan yhteydessä olevassa kuumavesisäiliössä. Pukeutumishuoneessa on sänky jota voi käyttää tilapäisen vieraan majoittamiseen.

Hirsimaja / ekomaja
Hirsimaja ( n 12 m2 ) on tehty tuulen kaatamista tukeista. Hirret on tehty rakennuspaikalla veistämällä. Talon katto ja ikkunat ovat kierrätysmateriaalia. Tästä nimi ekomaja. Majaa voi käyttää rauhallisena jutustelupaikkana tai esim.lasten leikkimökkinä. Mutta hienoa ajankulua on myös koko päivän kestävä ruuanvalmistus.Edustalla on rosvopaistiuuni joka on vuorattu suurella määrällä kiviä. Pohjalla poltetaan puuta kunnes on tuotettu suurehko määrä hiillosta. Hiilloksen alle sijoitetaan kypsytettävä liha ym. ruoka ja annetaan sen kypsyä n 4 tuntia. Hiillos ja kiviin varastoitunut lämpö kypsyttävät ruuan hitaasti matalassa lämpötilassa. Kunnolla käärittynä mehukkuus säilyy hyvin ja ruoka ei pala.
Rosvopaistin tekoon tarvitaan huomattava määrä puuta, ritilä jolle ruoka laitetaan uunin pohjalle laskettavaksi,sanomalehteä ja foliota sekä päälle laitettava eristevillalevy joka estää lämmön karkaamisen ylöspäin. Näistä peritään maksu. Jos haluat tehdä omat puusi, löytyy majalta saha ja kirves. Aikaahan on, sillä hiilloksen valmistumiseen menee useita tunteja. Siitä eteenpäin aika hoitaa. Lähellä on myös tavanomainen nuotiopaikka avotulella keittämistä varten tai makkaran käristykseen. Majalle tulee vain valoon riittävä sähkö.

Laituri veneilijälle / uiminen
Isomman laiturin päässä syväys on n 2+ m kesäaikana. Laiturin edustalla on n 20 m laiturin päässä veneen kiinnittämistä varten poiju, jonka betonipaino ( massa ) on 1200 kg ja paino vedessä 700 kg. Tällä pitäisi melko isonkin veneen pysyä paikallaan vaikka selällä tuulisikin reippaasti.

Iso laituri soveltuu hyville uimareille. Pienempi laituri soveltuu uimareille jotka haluavat että jalat ulottuvat pohjaan
tarvittaessa. Kahlausikäisten ranta vaatii korkean veden aikaan aikuista mukaan.

Autokatos
Rakennuksiin kuuluu vielä autokatos & ulkovarasto. Katokseen sopii rinnakkain 2 autoa. Pitorasiaan voi kykeä lohkolämmittimen.

Muuta pientä mutta tärkeää kun suunnittelet mitä ottaa mukaan
Astiastoa on 8 hengelle tavanomaisiin tarpeisiin. Normaalit keittovälineet ( pannut, kattilat,vuoat ) löytyvät.Talossa on myös olut-, viini-,kuohuviini-,konjakki- ja grogilaseja erilaisten juhlatilaisuuksien varalta
Pienlaitteita löytyy: Mikro,kahvin- ja veden keitin,leivänpaahdin,tehosekoitin, hiustenkuivain, silistyrauta ja - lauta
Samoin petivaatteet ja pyyheet tilatulle henkilömäärälle
Keittiössä on ruuan laittoa varten perusvarustus, alkaen suolasta, sokerista ja tavallisimmista mausteista.Talouspaperi, tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta.

WC-varustukseen kuuluu WC paperia, sähköhammasharjalaite, muovimukeja hammasharjoja varten sekä käsisaippuaa
Saunan varustukseen kuuluvat laudeliinat ja perussaippua- vierailijan on syytä tuoda erikoisshamppoot ja erikoisemmat saippuat
Grillikatoksessa on kaasugrilli ja kaasupullo sekä vuokseva vesi ja sähkö. Lisäksi on sähköllä toimiva parila ja hiiligrilli.

 

Katso virtuaaliesitystä grillikatoksesta »

 

Ulkovarastosta löytyvät: " mummon" polkupyörä ja  polkupyöriä  hieman erikokoisille pienille lapsille pikku retkiä/ ulkoilua varten. Auringonottotuoleja löytyy 2 kappaletta.
Pienille lapsille löytyy tusinan verran DVD-ohjelmia sekä kokoelma ( käytettyjä ) leikkikaluja ja lastenkirjoja tarvittaessa
Hyllyistä löytyy myös jotain kesäluettavaa aikuisille ( 50 kirjaa )
Toimiston varustukseen kuuluu pikkutarpeisiin kopiopaperia, ei kuitenkaan suurkäyttäjälle.
Jos tuot mukanasi kuunneltavaa tai katseltavaa muistilaitteella ,tai kannetavan, löytyy talosta kaapeleita niiden kytkemiseksi kotiteatteriin
tai televisioon. Kerro etukäteen mitä toivot.
Seuraavat löytyvät: VGA, DVI ja HDMI-lähdöista piuhat televisioon ja myös Mac:stä.
Pienille lapsille  on syöttötuoli.

Yhteenveto makuutiloista venytettynä
Päämakuuhuone         2
Makuuhuone (2)         2
Makuuhuone (3)         3-4 (4 jos lapset ovat varsin pieniä )
Vuodesohva           1
Saunan pukuhuone 1
Sänky korkeilla laidoilla lapselle joka nousee ylös
Sänky hieman suuremmalle 20 cm laidoilla,
varasängyt ovat käytettävissä yläkerran olohuoneessa

 

 

 

/