Tulosta

Palvelut lähellä

Hienoja tapahtumia ja muita hyviä syitä lomailla Sysmässä

Golf-mahdollisuudet lähistöllä

Hartolagolf on hyvin etabloitu, mökkiläisten ja lomailijoiden suosima 18-reikäinen tasokas golfkenttä jonne on n 25 min ajomatka Luotikalta. Kohtuullisella etäisyydellä ( n 53 km ) on Vääksyssä Kanavagolf ( matka kauniin Pulkkilanharjun kansallispuiston kautta). Täsmälleen sama matka on Vierumäelle ja reilu tunti Lahteen ( Takkula - 84 km, Messilä Hollolassa 100 km). Golf-lomalaiselle siis löytyy lähikentän lisäksi vaihteluakin kohtuullisen ajomatkan päässä.
hartolagolf.fi
golfpiste.com (Asikkalan Golfseura, Vierumäen Golfseura, Lahden Golf, Messilä Golf )


Päijänteen risteily

Autolla saapuville on tarjolla mahdollisuus nähdä lähivesiä ja avo-Päijännettä laivaristeilyiden muodossa. Risteilyt alkavat Sysmän laivarannan laiturista ja kestävät yleensä päivän ( haluttaessa laiva hakee matkustajat Luotikan laiturista ). Niissä käydään maissa  eri saarissa , ruokaillaan ja nautitaan virvokkeita. Reitti kulkee aluksi kapeaa maisemallista väylää Majutvedeltä Miestensalmen kautta avo-Päijänteelle maamerkkeinä kuuluisa Päijätsalon saari ja Rapalanniemi. Mielenkiintoisia kohteita !
kulkeevettenhalki.fi

Kalastus
Pienimuotoista kalastusta kuten ongintaa ja pilkkimistä voi harjoittaa vapaasti. Alle 18 vuotiaat voivat virvelöidä ja uistella ilman kalatuslupia. Lähivedet sopivat siihen hyvin. Antaa jännitystä pienimmille, ehkä kalaakin.
Luotikkaan selkä on suosittu uistelu- ja pilkkipaikka. Uistelu onnistuu kesällä Luotikan soutuveneellä ja talvella pilkkiminen jäältä. Avo-Päijänteellä mahdollisuudet ovat monipuolisemmat ja omalla veneellä tulijalle etäisyys sinne on pieni. Vieheluvan saa paikallisesta R-kioskista. Etelä-Päijänteen uistelulupa maksaa 10 e/ vk. Verkkomerkki maksaa 2 e. Rapumerta maksaa 5 e / kpl. Suurenkylän vesialueen ja yleisvesialueen lupia myy torin varrella:
Urheilu Valonen, puh 03- 7172 799

Ohjelmaa pienille lapsille
Hauskaa nukketeatteriohjelmaa tarjoaa Musta & Valkea Ratsu joka päivä heinäkuussa. Se sijaitsee Heinolaan menevän tien varrella Onkiniemellä noin puolen tunnin automatkan päässä Luotikalta.
mustavalkearatsu.fi

Suvisoitto ( XXVIII )
Sysmän Suvisoitto on  n viikon kestävä musiikkifestivaali heinäkuun alussa, vuonna 2013 jaksolla 5.7 -13.7. Festivaalilla on jo 27 v vanha traditio. Ohjelmistossa on kamarimusiikkia, muuta klassista musiikkia, jazz-ilta VPK:n lavalla, ja erilaista muuta kevyttä musiikkia sekä hengellistä musiikkia. Esiintyjät ovat olleet nimekkäitä maan eturivin muusikoita. Taiteellinen johtaja on Sibelius-Akatemian Sellomusiikin professori Martti Rousi. Tapahtumapaikat ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä ( mm. kartanoita, vanha, v 1898 valmistunut teatteritalo, Sysmän kivikirkko ja Luhangan puukirkko ).
Suvisoittoon liittyy rinnakkaisena Lasten Suvisoitto (samoihin aikoihin ), joka on saavuttanut valtakunnallista tunnustusta. Se olisi nuorellesi ( 4-12 v ) hieno tilaisuus osallistua vaikkei musiikillista taustaakaan olisi.
Lippujen hinnat ovat konserttien korkealaatuisuuteen nähden kohtuullisiia. Luotikka voi avustaa voi avustaa hankinnassa.
sysmansuvisoitto.com
lastensuvisoitto.com

Kirkko soi

Kirkko soi on 3-päiväinen hengellisesti painottunut musiikkitapahtuma ( kahdeksas laatuaan ), tänä vuonna 2-4.8 . Liput eivät ole kalliita. Ohjelma on monipuolinen ja esiintyjät korkealuokkaisia. Tilaisuuksissa esiintyvät Suomalainen barokkiorkesteri, musiikkiryhmä Tenorissimo ( kesäravintola Kivilinnassa ) ja Jorma Uotinen.
tenorissimo.fi/Kirkkosoitapahtuma.htm
sysma.fi


Kirjakylä
Vanhojen kirjojen harrastajille on tarjolla Sysmän Kirjakylän Kirjakyläpäivät ( 6.-8.7.2012 ) ja Kirjojen Yö 13.8.
sysmankirjakyla.fi

Kartanot
Sysmä on tunnettu kulttuurihistoriallisista kartanoistaan. Näistä joihinkin järjestyy tutustuminen Suvisoiton aikaan. Lisätietoa saa Sysmän kunnanvirastosta.
sysma.fi

Talviurheilu
Sysmästä n 46 km matkan päässä on Hartolassa Purnun laskettelu/hiihtokeskus.
Sysmän kunta ylläpitää keskustan Ohrasaaressa valaistua latua ( lyhyehkö, ei vaativa )
ski.fi

Sysmän nähtävyyksiä

Sysmän keskiaikainen goottilaistyylinen kivikirkko on n 550 v vanha ja upea nähtävyys kirkoista kiinnostuneille.

Päijätsalo ( saari johon maantiesilta ) on luonnonpuisto josta osa kuuluu Päijänteen kansallispuistoon. Käy näkötornilla ! Sinne johtaa luontopolku alkuperäismetsän kautta. Tornista näkee Päijänteen saaristoa ja selkiä. Korkeuseroakin kertyy.

Mynnilän Arboretumissa on 118 ha alueella n. 150 havu-ja lehtipuulajia, pensaita ja perennoita.

Kammiovuori on hyväkuntoiselle vierailijalle hieno liikuntakohde. Korkein kohta on 221 m .Upeat näköalat. Katso Sysmän kotisivulta ajo-ohjeet.

Muita varteenotettavia linkkejä
ravintolakivilinna.fi            Gourmet-ruokaa (saaristotie 612 pohjoiseen, Luhankaan )
eramaankutsu.com           Kalastusta,samoilua yms.
starhillstable.com             Ratsastus
sysma.fi                          Täältä saat viimeisimmät tiedot ohjelmista
mynnilanarboretum.com   ( kts. yllä )

Muuta tärkeää
K-supermarket, S-market, Rautia, Agrimarket
Alko, Kirjasto, Neste, Teboil, ABC, Urheilukauppa
Sysmän Säästöpankki, Sysmän Osuuspankki ( jossa käteisautomaatti )
Sysmän torilla on kesäisin hyvä hyvä vihannes-, marja- ja kalatarjonta
Rapukausina rapuja on saanut

 

 

/